Jak se zbavit octomilek (octových mušek)

Někdy stačí nechat na stole kousek ovoce nebo nevynést odpadkový koš a za pár okamžiků máte doma hejno octomilek. Octové mušky útočí od jara do podzimu a samy rozhodně neodejdou. Jak se zbavit tohoto dotěrného hmyzu vám poradí náš dnešní článek.

Zajistíme kompletní vyhubení octomilek – kdekoli po ČR a se zárukou VOLEJTE 771 234 144 z mobilu kliknutím ZDE

Jak na octomilky? Prevence je nejdůležitější

Octomilky jsou malý dvoukřídlý hmyz, který má rád přezrálé/hnijící ovoce a jiné potraviny. Pokud se chcete těchto nevítaných vetřelců zbavit, je na čase odstranit z jejich dosahu veškeré jídlo. Pro octomilky je totiž velkým lákadlem vše, co kvasí.

I po velkém úklidu se však doporučuje dodržovat několik pravidel. Nikde nesmíte nechat kousek odkrojeného jablka, slupku z banánu, ovocný koláč, sklenici s vínem ani jinou potravu, která by mohla octomilky nalákat. Zároveň je nutné pravidelně vynášet odpadkový koš a dbát na jeho čistotu.

Jak na octomilky jsme radili také divákům tn.cz v reportáži Jak se doma zbavit otravných octomilek? RADY ODBORNÍKA.

Zdarma a nezávazně vám poradíme, jak se zbavit octomilek VOLEJTE 771 234 144 z mobilu kliknutím ZDE

Co láká octomilky?

Víte, že:

Pokud se budete chtít poradit, jak se zbavit octových mušek VOLEJTE 771 234 144 z mobilu kliknutím ZDE

5 osvědčených způsobů, jak se zbavit octomilek

  1. Do zavařovací sklenice dejte kousek citronu, jablka nebo jiného ovoce, zalijte trochou vody a nádobu uzavřete víčkem s několika drobnými otvory. Jakmile se octové mušky dostanou dovnitř, stačí sklenicí zatřepat a zbavit se jejího obsahu (vody s utopeným hmyzem).
  2. Vezměte obyčejnou skleničku nebo plastovou láhev, dejte do ní trochu vína (ovocné šťávy), umístěte na vhodné místo a počkejte, až se octomilky pochytají. Podobně funguje také miska s octem.
  3. Nastražte na talíř kousek jablka nebo zralého banánu. Jakmile začnou octové mušky hodovat, jednoduše je vysajte.
  4. Octomilek se můžete zbavit i běžným postřikem proti hmyzu. S používáním chemie poblíž potravin však buďte velmi opatrní. Můžete zkusit také lepicí pásky a mucholapku.
  5. Pokud octové mušky létají kolem pokojových květin, je důležité nepřehánět zálivku a nechat hlínu proschnout.

Téměř neúčinné jsou naopak různé chemické návnady nebo vůně hřebíčku.

Víte, že:

Zbavte se octomilek – snadno, rychle a bezpečně VOLEJTE 771 234 144 z mobilu kliknutím ZDE

Jak zlikvidovat octomilky – pro firmy

K hubení octomilek v restauracích, hotelech a potravinářských provozech se používají profesionální lapače s atraktantem (návnadou), které jsou pro tyto účely vyrobeny a schváleny.

Při výrazném rozšíření octových mušek doporučujeme kontaktovat odborníky na dezinsekce. Speciální ochrannou dezinsekci má totiž povinnost nechat provést ve svých provozovnách každá podnikající fyzická osoba a všechny právnické osoby, pokud dojde ke zvýšenému výskytu škůdců.

Už víte, jak na octomilky?

Pokud jsou u vás octomilky (octové mušky) jako doma, schovejte veškeré jídlo, proveďte pečlivý úklid a připravte jim vhodnou návnadu. Dotazy na téma „jak se zbavit octomilek“ nám klidně posílejte na adera@adera.cz nebo je přidejte na naši Facebook stránku. Možná právě z vašich otázek sepíšeme příští článek.

Pomůžeme vám ochránit vaši domácnost i firmu před škůdci VOLEJTE 771 234 144 z mobilu kliknutím ZDE