Jaké nemoci přenášejí potkani, krysy a myši?

V minulosti hlodavci přispěli k rozšíření několika smrtelných epidemií. I v současné době se však můžeme od divokých potkanů, krys nebo myší nakazit nebezpečnou infekční chorobou. Mnoho lidí toto riziko stále podceňuje, a tak jsme se rozhodli věnovat nemocem, které hlodavci přenášejí, samostatný článek.

Vyřešíme za vás problémy s hlodavci

VOLEJTE 771 234 144 z mobilu kliknutím ZDE

Hlodavci škodí vašemu zdraví

Potkani, krysy nebo myši znečišťují své okolí trusem, výkaly i zápachem. Navíc přenášejí celou řadu vážných onemocnění, která jsou pro člověka nebezpečná. Nejčastěji se jedná o:

Situace je vážná, nikoli zoufalá

Průběh výše uvedených onemocnění je nepříjemný a výjimečné případy mohou skončit dokonce i smrtí. Hlodavců navíc dlouhodobě neubývá, a proto je nezbytné s rizikem nákazy počítat.

Zejména v obytných prostorách nebo potravinářských provozech nelze přítomnost potkanů, krys ani myší tolerovat. Hlodavci navíc způsobují hospodářské škody, které jsou nepříjemné pro firmy i každého z nás.

Hubení hlodavců zajišťujeme po celé ČR

VOLEJTE 771 234 144 z mobilu kliknutím ZDE

Kdy může dojít k přenosu infekce?

Závažná onemocnění navíc přenášejí také blechy, klíšťata a roztoči parazitující na hlodavcích.

Jak se bránit proti nákaze?

Na ochranu před vznikem a šířením infekčních nemocí se provádí ochranné deratizace, které fungují jako prevence. Jejich úspěšnost je velmi vysoká, zejména pokud firma zodpovědná za deratizaci postupuje stejně pečlivě jako my.

V současnosti se používají metody šetrné k životnímu prostředí a bezpečné pro lidi i zvířata. Navíc jsou požerové nástrahy ve formě granulí a válečků poměrně spolehlivé.

Rekapitulace na závěr

Pokud máte problémy s hlodavci a bojíte se nákazy

VOLEJTE 771 234 144 z mobilu kliknutím ZDE