Pasti na hlodavce – 5 tipů pro úspěšnější hubení myší, krys a potkanů

Mechanické sklapovací pasti jsou osvědčené, cenově dostupné a na rozdíl od nástrah (jedů) šetrné k životnímu prostředí. Někdy je ale hlodavci ignorují. Pastičky na myši, krysy nebo potkany totiž nestačí jen natáhnout. V tomto článku najdete několik tipů, jak na rychlejší a úspěšnější odchyt hlodavců.

Zbavte se hlodavců bez starostí a co nejdříve

VOLEJTE 771 234 144 z mobilu kliknutím ZDE

Následující rady jsou zaměřené především na hubení myší v domácích podmínkách. Likvidace potkanů bývá obtížnější nebo rovnou vyžaduje zásah odborníka. Pokud totiž past zabije či uvězní jednoho potkana, ostatní si uvědomí nebezpečí a do pasti je už nechytíte.

Pastička na myši se speciální návnadou NARA LURE

Pastička na myši se speciální návnadou NARA LURE

Vyberte tu nejlepší návnadu

Při deratizacích se nám navíc osvědčilo vybírat takovou návnadu, kterou hlodavci v okolí budovy nenajdou. Pokud je například dům nedaleko pole s pšenicí, můžete dát do pastí místo pečiva třeba kus špeku nebo čokoládu. Samozřejmě je také důležité návnadu důkladně upevnit, aby nemohlo dojít k její krádeži.

Wood mouse - Myšice křovinná (Apodemus sylvaticus)

Hubení hlodavců s příjezdem do 24 hodin

VOLEJTE 771 234 144 z mobilu kliknutím ZDE

Vyberte to správné místo

Do pastí položených ve středu místnosti nic nechytíte. Mnohem větší úspěch budete mít, pokud je rozmístíte za nábytek a ke stěnám, podél kterých se hlodavci pohybují. Myši, krysy a potkani totiž bývají na otevřeném prostranství velmi opatrní. Navíc tak snížíte riziko, že se do pastí omylem chytnete vy nebo někdo z vaší rodiny.

Past na myši Victor Clean Kill

Past na myši Victor Clean Kill

Přerušte zásobování

Pokud budou mít hlodavci dost potravy, návnady v pasti si možná ani nevšimnou. Proto vždy zkontrolujte, zda nemají přístup k jiným potravinám. Nejčastěji hodují na zásobách ve spižírnách, sklepích a na půdách. Veškeré jídlo proto uložte tak, aby se k němu nedostala ani myška.

Myš na zahradě

Pokud máte problémy s hlodavci

VOLEJTE 771 234 144 z mobilu kliknutím ZDE

Pastičky pravidelně kontrolujte

Do sklapnuté pasti se vám žádný další hlodavec nechytí – bez ohledu na to, zda šlo o planý poplach, nebo byl váš lov úspěšný. Každou past proto během dne několikrát zkontrolujte. Pokud pastičku dle potřeby vyprázdníte a znovu natáhnete, může být už za chvíli připravená na další akci.

Živolovné pasti navíc musíte kontrolovat alespoň jednou za 24 hodin s ohledem na zákon č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání.

Pokud nechcete nebo nemůžete sklapovací pasti pravidelně kontrolovat, pořiďte si elektronickou past Victor Multi-Kill. Obsahuje totiž speciální zásobník, do kterého se vejde až 10 usmrcených myší.

Elektronická past na myši Victor Multi-Kill

Elektronická past na myši Victor Multi-Kill

Sledujte úspěšnost lovu

Pokud budou vaše pasti i po několika dnech prázdné, postupujte podle následujícího návodu. Mezi jednotlivými kroky vždy počkejte několik dnů, než se projeví výsledky.

  1. Zkontrolujte, zda jsou hlodavci stále v objektu a nemají přístup k potravě
  2. Použijte jako návnadu jinou potravinu
  3. Přemístěte pasti na jiné vhodné místo
  4. Vyměňte pastičky za nové
  5. Použijte místo pastí nástrahy umístěné do deratizačních staniček
  6. Objednejte si profesionální deratizaci
Fotografie krysy

Proti hlodavcům chráníme domácnosti i firmy po celé ČR

VOLEJTE 771 234 144 z mobilu kliknutím ZDE

Tipy na závěr

Pokud máte nějaké dotazy k hubení myší, krys a potkanů

VOLEJTE 771 234 144 z mobilu kliknutím ZDE