Jaký přípravek proti mravencům si vybrat?

Nastěhovali se k vám mravenci? Berou vaše jídlo a dělají si u vás mraveniště? V obchodech i na internetu se prodávají různé přípravky proti mravencům. Jen některé ale opravdu fungují. Proto jsme Vám vybrali čtyři vyzkoušené prostředky, které jsou účinné, spolehlivé a bezpečné pro člověka i životní prostředí.

Rebel k hubení mravenců a lezoucího hmyzu 500 ml

Rebel k hubení mravenců a lezoucího hmyzu

Účinný postřik proti mravencům s dvojím účinkem. Kromě likvidace všech druhů mravenců navíc pomáhá vytvořit bariéru proti jejich vlézání do objektu.

Přípravek působí proti mravencům i ostatním druhům lezoucího hmyzu (šváby, rybenky, blechy, škvoři). Protože nezapáchá, je vhodný jak do obytných, tak užitkových prostor.

Hlavní výhody

Specifikace

Trap Kill nástraha proti mravencům

Trap Kill nástraha proti mravencům

Kvalitní a prověřená stanička proti všem druhům mravenců. Součástí balení jsou dvě nástrahy v ochranné staničce z plastu. U Trap Killu stačí odstranit záslepky na vyznačených místech a položit poblíž cestiček nebo hnízd mravenců.

Úspěšnost této nástrahy zvyšuje systémový účinek – mravenci totiž hynou až po určité době, a tak stihnou nástrahou nakrmit ostatní členy hnízda.

Hlavní výhody

Specifikace

VIKTORY GLUE 135 g

VIKTORY GLUE 135 g

Netoxické lepidlo VIKTORY GLUE s prodlouženou účinností je vhodné k hubení různých druhů lezoucího hmyzu mravenců, švábů, rusů domácích nebo štěnic.

Lepidlo stačí vymáčknout z tuby, rozetřít na připravený podklad (např. karton, plech, překližku) a umístit na místo předpokládaného výskytu mravenců.

Hlavní výhody

Specifikace

Když přípravky nestačí…

…a nedaří se vám vyhubit všechny mravence, doporučuji svěřit dezinsekci (neboli hubení hmyzu) odborníkům. Obvykle stačí provést 1–2 zásahy, které nijak nenarušují chod domácností ani firem.

Při odborném hubení se používají speciální požerové nástrahy proti mravencům ve formě gelu, granulí (u mravenců farao jediná možnost) nebo profesionální postřiky. Přesná cena za likvidaci závisí na velikosti objektu a rozšíření mravenců.

Závěrem

Pokud jste některý z uvedených přípravků již vyzkoušeli, pošlete nám své zkušenosti na e-mail adera@adera.cz – pomůžete tak všem, kteří se snaží vyhubit mravence v domácnosti.