Jak nastražit pasti na myši, krysy a potkany

21. 11. 2013

O hubení hlodavců známe mnoho zajímavých příběhů. Jeden se však často opakuje. Lidé nastraží v domě pastičky s návnadou a po týdnu zjistí, že se nechytila ani myška. Kde se stala chyba? Dobře nastražená sklapovací past totiž většinou zabírá prakticky okamžitě. V dnešním článku vám proto ukážeme, jak pasti na myši, krysy a potkany správně používat.

Nečekejte, až sklapnou pastičky. Zajišťujeme hubení hlodavců po celé ČR s příjezdem do 24 hodin.

VOLEJTE 771 234 144 z mobilu kliknutím ZDE

Není pastička jako pastička

Na úspěšné hubení hlodavců stačí běžně prodávané dřevěné pastičky. Mají však několik nevýhod – natahování pasti je nešikovné a vyprošťování zabitého hlodavce nebezpečné.

Proto se osvědčily spolehlivé pasti na myši Victor Quick-Set Mouse Trap. Při vyprazdňování pastiček totiž nepřicházíte do styku s chyceným hlodavcem. Jednoduše stisknete držák pasti a natáhnete nebo uvolníte sklapovací mechanismus. Navíc jsou účinné a dlouho vydrží.

Past na krysy a potkany Victor Power-Kill M144

Na krysy a potkany doporučujeme past VICTOR Power Kill

Oblíbené nástrahy hlodavců

Myši, krysy i potkany spolehlivě přiláká obyčejný kousek chleba nebo jiného pečiva. Dále můžete vyzkoušet piškoty, ovesné vločky, čokoládu, vlašský ořech, jablko, mrkev i špek. Vyhněte se sýrům, které hlodavci většinou preferují jen v animovaných seriálech a pohádkách. Návnadu pokládejte vždy do nenatažených pastí.

Zbavte se hlodavců rychle, bezpečně a spolehlivě

VOLEJTE 771 234 144 z mobilu kliknutím ZDE

Při natahování pastiček a vyprošťování usmrcených hlodavců noste pracovní rukavice. Ochrání vás před nechtěným sklapnutím a infekčními chorobami, které mohou tito škůdci přenášet. Nikdy se chycených hlodavců nedotýkejte holou rukou.

Pastička s návnadou

Sýr v pastičce vyměňte za kousek pečiva, ovesné vločky nebo třeba špek

Na umístění pastí záleží

Pro rychlé vyhubení hlodavců rozmístěte pasti na vhodná místa – poblíž jejich zdrojů potravy a do cestiček, kterými prochází. Protože jsou myši, krysy i potkani v otevřeném prostoru opatrní, pokládejte pasti podél stěn a do rohů. Navíc tak zabráníte tomu, aby se „chytil“ některý ze členů domácnosti.

Na vytipovaná místa můžete zkusit několikrát položit samotnou návnadu. Pokud ji myši, krysy nebo potkani zkonzumují, umístěte natažené pastičky. Tomu se říká předvnadění a pomáhá zjistit, zda se škůdci v prostorách skutečně pohybují.

Past s chyceným prstem

Při natahování pastí buďte opatrní, ať nedojde k případnému zranění

Pokud máte problémy s hlodavci a bojíte se nákazy

VOLEJTE 771 234 144 z mobilu kliknutím ZDE

Nechte je vyhladovět

Pokud mají hlodavci volný přístup k potravě (zásoby jídla, odpadky nebo drobečky), do pastí je nechytíte. Navíc se budou rychleji množit. Nezapomeňte jim proto odstřihnout přístup k jídlu. Obvykle stačí skladovat potraviny mimo dosah hlodavců, pravidelně uklízet a vyhazovat odpadky do uzavíratelných nádob.

Nezůstávejte jen u pastí

V hubení hlodavců budete mnohem úspěšnější, pokud k pastičkám přidáte jed na myši, potkany nebo krysy a elektronický odpuzovač. Pro bezpečné položení nástrah doporučujeme deratizační staničky (malá, větší).

3 užitečné rady na závěr

Máte dotazy k hubení myší, krys a potkanů?

VOLEJTE 771 234 144 z mobilu kliknutím ZDE