Jak vyhubit myši, potkany, krysy a jiné hlodavce?

7. 3. 2010

Lidé se pokouší bezúspěšně vyhubit hlodavce už stovky let. Chemií, pastičkami i zvukovými odpuzovači. Máte doma nezvané hosty v podobě myší, krys či potkanů? Chcete se jich sami zbavit co nejrychleji? Potom si rozhodně přečtěte následující článek.

Hubení hlodavců s příjezdem do 24 hodin

VOLEJTE 771 234 144 z mobilu kliknutím ZDE

Vytvořte nepřátelské prostředí

Ještě než se pustíte do samotného hubení, čeká vás pořádný úklid. Pokud u vás hlodavci nenajdou snadno přístupné jídlo ani místo vhodné k úkrytu, máte napůl vyhráno.

Jak na hlodavce všeho druhu

Z vlastních zkušeností můžeme říct, že nejen potkani, ale i myši jsou tvrdými soupeři. Pokud se jich chcete zbavit, budete muset nasadit silnější kalibr a využít služeb odborníků. Mezi opravdu efektivní způsoby likvidace hlodavců patří z následujících doporučení pouze první a poslední možnost.

Víte, že krysy se až na Polabí v ČR téměř nevyskytují? Vytlačili je agresivnější potkani.

Zdarma a nezávazně vám poradíme, jak na hubení hlodavců

VOLEJTE 771 234 144 z mobilu kliknutím ZDE

Otravte jim život

Nástrahy na myši, krysy a potkany obsahují speciální látky, které hlodavce usmrtí cca 7 dní po jejich pozření. Aby se k návnadám nedostala necílová skupina jako například děti a domácí zvířata, uzavírají se do deratizačních boxů.

Nástrahy v podobě granulí, pasty nebo prášku je nutné klást na místa pozorovaného výskytu myší, krys či potkanů. Koncentrace účinné látky není příliš vysoká. Díky tomu obvykle nedochází k přímému ohrožení života domácích mazlíčků, kteří zkonzumují uhynulého hlodavce.

Opatrná manipulace a ochranné rukavice jsou při práci s chemickými nástrahami zcela na místě.

Víte, že chemické nástrahy neobsahují žádné jedy? Pro deratizaci jsou totiž nevhodné, a tak se do návnad přidávají antikoagulanty, které hlodavcům způsobí smrt následkem vnitřního vykrvácení.

Když sklapne past (mechanická deratizace)

Pastičky pomáhají lidem při honech na myši, krysy i potkany dodnes. Musíte ale dodržet několik základních pravidel:

  1. Chutná návnada – špek, slanina, ovesné vločky, čokoláda, kus ořechu apod.
  2. Dobré umístění – v blízkosti nor nebo míst, kam chodí hlodavci na jídlo
  3. Pravidelná kontrola – kontrolujte pasti a doplňujte návnady

Na rozdíl od chemické deratizace nehrozí, že si myš či potkan zaleze na nedostupné místo, kde se po uhynutí začne rozkládat.

Pastičky dělíme podle toho, jestli hlodavce usmrtí, nebo jej pouze nalákají do pasti a znemožní mu uniknout. V druhém případě je vaším úkolem vypustit lapeného vetřelce co nejdál od obydlí. Stále ale hrozí, že si najde cestu zpět.

Živolovné pasti je nutné v souladu se zákonem každý den kontrolovat, aby nedocházelo k trápení zvířat.

Zajišťujeme rychlé a 100% bezpečné likvidace hlodavců

VOLEJTE 771 234 144 z mobilu kliknutím ZDE

Bojujte zvukem

Elektronické odpuzovače vydávají zvuk o vysoké frekvenci, který je hlodavcům nepříjemný. Po nějaké době proto objekt s aktivním odpuzovačem opouští. Pro většinu lidí jsou tyto zvuky nad hranicí slyšitelnosti. Citlivějším osobám však může pískání odpuzovačů vadit.

Pokud doufáte ve 100% řešení, vyzkoušejte raději chemickou deratizaci. I přes zapnutý odpuzovač k vám totiž občas může zavítat nějaká ta myška.

Vcelku se jedná o velmi spornou metodu, která zabírá pouze u malého počtu případů.

Pozvěte si na to profíky

Deratizátory lidé zavolají, až když bezúspěšně vyzkouší předchozí metody. Myslíme, že je to trochu škoda. Zbytečně tak přichází o svůj čas i peníze a nakonec stejně musí objednat odborníky.

Specializované DDD firmy se zabývají chemickou deratizací. Po prohlídce postiženého objektu rozmístí na strategická místa speciální nástrahy uzavřené v deratizačních staničkách. Jak poznat zkušené deratizátory (nejen z Prahy), vám poradíme třeba příště.

3 užitečné rady na závěr

Ať už vás trápí myši, potkani nebo krysy, zkuste si nejprve promluvit s odborníky. Vyvarujete se tak chyb, které hubení hlodavců v domácnostech zbytečně protahují.

Pozn.: Úspěšnost předchozích doporučení se může za určitých podmínek výrazně lišit.

Potřebujete vyhubit hlodavce a nevíte, na koho se obrátit?

VOLEJTE 771 234 144 z mobilu kliknutím ZDE