Holubi u vás = nutná dezinfekce

Nebezpečný odpad produkují i obyčejní holubi. Na vašem balkoně, na parapetech oken, v lodžiích nebo třeba na půdě. V tomto textu jde o…trus! Holubí trus, který se stává hrozbou s označením: „infikovaný biologický materiál“. Chraňte si oči a sliznice, než pronikneme k tipům funkční ochrany.

Hledáte odborníky na ochranu proti holubům, vyklízení a dezinfekce?

VOLEJTE 771 234 144 z mobilu kliknutím ZDE

Jsme žádanými experty na dezinfekce. Naším posláním je likvidace nebezpečných plísní, bakterií a virů. Také pro vás píšeme tématické články, dnes o vyklízení holubího trusu.

Holubi na střeše domu

Ptáci za všechny prachy

Holubi jsou přenašeči parazitů a znamenají pohromu nejen pro alergiky. Zapomeňte teď na vyšlechtěného poštovního holuba Armanda, který se stal letos z jara hitem internetu díky aukci s cenovkou 32 milionů korun. Bavíme se o pouličních holubech s přezdívkou okřídlené krysy.

Když u vás zahnízdí, je to průšvih. Vzpomínáme si na jeden extrém. Byl to panelákový balkon o rozměru asi jeden metr na čtyři. Vynesli jsme odtud dvacet do půlky zaplněných 120litrových pytlů holubího odpadu. To je množství, které se běžně vyskytuje na půdě velikosti volejbalového hřiště.

V tomto textu vám prozradíme něco z naší dezinfekční laboratoře, popíšeme zkušenosti z našich zásahů a přidáme vám tipy na ochranu před holuby. Navíc se dočtete, jak můžete ušetřit peníze a zároveň investovat do svého zdraví.

Fotografie holuba

Víme, jak na vyklízení holubího trusu na balkónech, půdách i jiných místech

VOLEJTE 771 234 144 z mobilu kliknutím ZDE

Fakt nebezpečná práce

Filmoví Muži v černém likvidovali nebezpečné mimozemšťany. Teď je ale pravý čas poznat skutečné muže v bílém. Naše práce je ještě drsnější – protivníci jsou chorobně miniaturní, ale o to nebezpečnější. Víme to nejlépe, protože když pro vás zrovna nepíšeme odborné články, makáme na dezinfekcích:

Holub na střeše

Zásah na nádraží

Viděli jste nás ve videu z velkého zásahu na hlavním nádraží v Praze? Přivezli jsme do historické budovy celý tým mužů v bílém.

Holub na střeše

Respirátor, ochranné brýle a rukavice – to je osvědčený trojlístek pro vyklízení po holubech. I podle hygieniků je nutné eliminovat kontakt kůže a sliznice s nebezpečným odpadem, který správně ani nesmí skončit v popelnici. Proto ostatně klientům radíme, aby se do úklidu holubího trusu sami nepouštěli.

Zbavte se nepořádku po holubech snadno, rychle a bezpečně

VOLEJTE 771 234 144 z mobilu kliknutím ZDE

Klíšťata i štěnice

Úklid holubího trusu bez ochrany může provázet alergická reakce, která se obvykle projevuje jako zánět očí a sliznic. Nic, co byste chtěli. To vám garantujeme jako experti na úklid po holubech. Prozradíme vám zároveň možná víc, než jste chtěli vědět.

V přítomnosti holubů se téměř vždy vyskytují roztoči, kteří představují pro člověka závažné riziko (klíšťák holubí, klíště, blechy, štěnice). Ptačí štěnice sice nevyhledává člověka, ale když má nedostatek potravy, tak vás poštípe. Naopak klíšťák holubí jde na člověka kdykoliv.

Holub v bytě

Ptačí přenašeči chorob

Roztoči vyvolávají u některých lidí alergické reakce. Od holubů se však můžete nakazit také některou z infekčních nemocí. Vybrali jsme ve stručnosti to nehezké, co vás kvůli jejich návštěvám může potkat:

Ornitóza

Způsobuje nejčastěji atypický zánět plic. Nákaza je možná vdechnutím kontaminovaného prachu z holubího trusu nebo přímým kontaktem.

Toxoplazmóza

Parazitární onemocnění zvířat i člověka, za které mohou prvoci. Má nenápadné projevy, ale je nebezpečná pro těhotné ženy a vývoj jejich miminka.

Tuberkulóza

Většinou zasahuje plíce, typický je chronický kašel s krvavými hleny. Existuje i ptačí varianta této choroby, která je přenosná na hospodářská zvířata a výjimečně i na člověka.

Salmonelóza

Akutní průjmové onemocnění způsobené bakteriemi. Vyskytuje se nejen u drůbeže.

TIP: Máte kočku, která chodí ven a rádi se s ní mazlíte? Kvůli kontaktu s nemocným nebo uhynulým holubem se může stát přenašečem uvedených chorob. Nepodceňujte proto péči o hůře přístupná místa, jako jsou světlíky nebo římsy.

Vyklízení po holubech

Likvidace (nejen) mikrobů

Vyklízení holubů rozhodně nepatří mezi bezpečné kratochvíle. Efektivní zásah vyžaduje použití kombinace hned několika profesionálních přípravků. Slyšeli jste třeba o alpha-cypermethrinu? To je účinná látka, která kontaktně likviduje roztoče a klíšťáky. Je vysoce repelentní, ale až do zaschnutí také vysoce dráždivá.

Upozornění: Do takto ošetřených prostor se podle etikety nesmí vstupovat 8 hodin.

Aktivní kyslík zase likviduje mikroby. Proti roztočům a hmyzu zabírají pyrethroidy, které skvěle prosakují holubím trusem i při nižší koncentraci. Ze zkušeností také tvrdíme – vždy je třeba ošetřovaný prostor důsledně promáčet odshora dolů širokospektrální desinfekcí kvůli spórám a plísním.

Neriskujte zdravotní komplikace a nechte vyklízení a dezinfekce na nás

VOLEJTE 771 234 144 z mobilu kliknutím ZDE

Kam s infikovaným odpadem? Do pytlů a bezpečně zlikvidovat.

Holubi za sítí

Akce v tandemu

Na vyklízení po holubech a dezinfekci doporučujeme odborníky.

Na větší zásah jsou ideální dva lidé. Jeden kypří odpad po holubech a nabírá ho do pytlů, druhý ho postřikuje kvůli neutralizaci, aby se dostalo co nejméně biologického materiálu do vzduchu.

Mimochodem, nedávno jsme ve firmě probírali další projekt montáže sítí proti holubům. To by vás mohlo zajímat – řešili jsme, jak může jeden panelák ušetřit.

Vyklízení po holubech

Když je toho více za méně

Je to sedmipatrový dům. Proti holubům má být zasíťovaný pouze balkon ve 4. patře na soukromou objednávku. Ostatní lidé v domě ochranné sítě nechtějí, protože u sebe holuby nikdy neměli. Jenže pokud už jsou tito opeřenci zvyklí na 4. patro, po montáži sítí se jednoduše přestěhují do 3. a do 5. Na to se můžete spolehnout.

Doporučení: Ideální je se domluvit jako sdružení vlastníků / bytové družstvo a objednat zasíťování všech balkonů najednou. Instalace ochranného systému při sedmi balkonech pod sebou vychází zhruba o třetinu laciněji, než když si ho objedná každá domácnost zvlášť.

TIP: Sítě mohou být klasické, japonské nebo nerezové. Více informací včetně cen najdete na www.adera.cz/skudci/holub-skalni/.

Vyklízení po holubech

Zavolejte nám, kde vás trápí tito ptáci a nabídneme vám řešení. Rychlé, bezpečné, účinné.

VOLEJTE 771 234 144 z mobilu kliknutím ZDE